Alicante

Alicante
Alicante är huvudstaden i provinsen med samma namn och är den näst största staden i regionen Valencia. Staden är beläget 170 km söder om Valencia, och 65 km norr om Torrevieja. Bara några minuter från Alicantes centrum ligger stadens internationella flygplats.
Alicante är en pulserande stad, med ett fantastiskt läge vid Medelhavet med det kända berget Mount Benacantil som vilar i bakgrunden.

Klimat
Alicante har ett mycket behagligt klimat, milda vintrar och varma somrar med en medeltemperatur på 18 grader.
Stadens 300.000 invånare är mycket vänliga och delar gärna med sig sin stad med alla utländska turister och invånare.

 

Stränder
Den längsta stranden är San Juan, en lugn strand med fin gyllene sand, och den mest populära stranden i orten heter Postiguet.
Staden erbjuder långa fina promenads sträcker längs den långa palmkantade strandpromenaden samt underbara parker med otrolig landskapsarkitektur.
Parallellt med den centrala hamnen i Alicante, finner man den berömda Explanada de España, där de lokala hantverkarna visar up sina konstverk i en föreställning som är öppet året runt.

Inom den gamla delen av staden ligger det pittoreska området Barrio de Santa Cruz, ett område som bevarar den genuina och charmiga Medelhavs atmosfär. Här kan man promenera längs slottets gamla murar, genom små slingrande gränder med många historiska byggnader som barockslottet vilket är stadens rådhus.

Stadens stolthet, Castillo de Santa Barbara, är slottet beläget högt ovanför staden, en viktig utgångs punkt av stort historiskt intresse.
Hamnen beläget mitt i stadens centrum är en mycket trevlig och populär punkt där både de lokala invånare och turister samlas och träffas.
Om du är intresserad av en kulturell semester blandat med sol och avkoppling, då är Alicante det perfekta resmålet.